Blog 2017-09-04T19:18:43+00:00

BART’S BLOG – Als productontwikkelaar heb ik letterlijk van nieuwsgierigheid mijn vak kunnen maken. Als verandering de norm is, blijkt de wereld om ons heen vol met kansen te zitten. Ik mag over de kansen graag sparren met mijn klanten en partners. In mijn blog schrijf ik over wat mij bezighoudt en inspireert. Dit kunnen projecten zijn waar ik aan werk, maar ook ontwikkelingen in de wereld die stof tot nadenken bieden. Veel leesplezier! Deel je inspiratie door een reactie achter te laten of deze blog te delen op social media.

Zonne-energie in een nieuwe rol

Zonne-energie in een nieuwe rol Met TinT, het ontwikkelbedrijf waar ik in participeer, zijn we 1 van de 5 trotse winnaars van de Innovation Challenge Energieneutrale Sportaccomodaties, uitgereikt door het Ministerie van VWS en Sportinnovator. Dit betekent dat wij de komende periode aan de slag gaan met de ontwikkeling van Solar Transfloormer. Samen met 5 collega-ondernemers vorm ik Techniek in Tuinbouw, kortweg TinT. We zijn allen actief als dienstverlener in diverse sectoren en gebruiken TinT om onze eigen ideeën [...]

By | 10 december 2018|

Duurzaamheid werkt!

Nederland behoort tot de minst duurzame landen van Europa, lezen we al jaren in de krantenkoppen. Toch is er in ons land minimaal één sector die juist wel het goede voorbeeld geeft op het gebied van duurzaamheid: onze eigen glastuinbouw. Daar wordt gewerkt aan duurzaamheid zonder de geur van geitenwollen sokken, maar met de 'D' van Doen!

By | 6 september 2018|

R&D manager a.i. stelt lichaam beschikbaar voor onderzoek

Bart van Meurs is een van de vele inspirerende collega’s bij Koppert Cress. Hij is altijd nieuwsgierig en bereid zijn enthousiasme en kennis te delen. Als interim manager research & development heeft Bart zijn lichaam ‘ter beschikking’ gesteld aan zijn afdeling voor onderzoek naar gezondheid. En dat triggerde mij natuurlijk.

By | 5 september 2018|

Teelt in balans

Mijn klantenkring is voor het overgrote deel tuinbouwgerelateerd. Toeleveranciers, maar ook in steeds grotere mate kwekers kloppen aan met innovatieve vraagstukken. Veel van de producten die ik ontwikkel worden dus direct (kweker) of indirect (toeleverancier) in de kas toegepast. Opgegroeid in het Westland en al jarenlang in de sector werkzaam, weet ik mijn weg in de teelt ondertussen aardig te vinden.

By | 30 mei 2018|

Bike & Business

Al jaren heb ik mijn hart verpand aan het organiseren van de Wielerronde van Honselersdijk. Al sinds 1967 vindt dit eerste criterium van het Westland plaats in het dorp waar ik opgroeide. De afgelopen jaren is het evenement uitgegroeid tot een heuse Honselse Feestweek waar alle 7.500 inwoners van het dorp jaarlijks naar uitkijken!

By | 11 mei 2018|

Taakbeheerst

Sinds ik in 2010 ben gestart als zelfstandig ondernemer, werk ik altijd voor minimaal een hand vol klanten parallel aan elkaar. Bovendien ben ik bij mijn grootste klanten (denk aan Koppert Cress en WPS) verantwoordelijk voor meerdere projecten projecten tegelijkertijd. Ik krijg wel eens de vraag hoe ik het overzicht behoud in dit 'circus'.

By | 14 februari 2018|

De eeuwige oorlog

Het is Eerste Kerstdag en ik zit een blog te schrijven over de Eerste Wereldoorlog. Twee onderwerpen die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn door de verhalen over de magische kerst in de loopgraven van 1914. De Correspondent schreef er een indringend 'Kerstverhaal' over.

By | 27 december 2017|

Wat er met name(n) toe doet

Eenendertig letters telt mijn bedrijfsnaam: 'Bart van Meurs Productontwikkeling'. Niet echt een handzame lengte, zou je zeggen. Menig maal past 'ie niet volledig op invulformulieren of wordt 'ie afgekort op post die ik ontvang. Toch draagt mijn bedrijf deze naam al meer dan zeven jaar met trots en ben ik van mening dat er geen betere te vinden is. In deze blog vertel ik waarom en hoe we deze naam functioneel in een gloednieuwe huisstijl hebben gevat.

By | 7 oktober 2017|

Zonne-energie, maar dan anders

Warmte- en koudeopslag in de bodem (WKO) is een geweldige techniek om de warmte die in de zomer aan een kas wordt onttrokken, te gebruiken om deze zelfde kas in de winter op duurzame wijze te verwarmen. Mijn klant Koppert Cress maakt al jarenlang succesvol gebruik van deze techniek om haar afhankelijkheid van fossiele brandstoffen te verkleinen. De samenloop van omstandigheden bij dit bedrijf maakte het mogelijk een uniek systeem van zonnecollectoren te ontwikkelen: het ‘Energiedak’.

By | 5 september 2017|
Load More Posts