Skip to content

Bike & Business

Dekker reed zijn eerste wedstrijd als achtjarige in Hoogeveen. Als prof en later als ploegleider reed hij in kilometers vele malen de wereld rond. Hij won vier Tour-etappes, de Amstel Gold Race, de Clásica San Sebastián, de UCI Wereldbeker, Parijs-Tours en het eindklassement in de Tirreno-Adriatico.

In 2016 kwam er na een hoofdblessure en einde aan Eriks carrière als wielrenner. Daarna volgden ruim negen jaren als ploegleider. Ook daar maakte Erik veel hoogte- en dieptepunten mee. Deze ervaringen als topsporter en als coach neemt hij nu mee in de activiteiten die hij sinds 2016 heeft ontwikkeld. Want nu zijn actieve carrière als wielrenner en ploegleider erop zit, is hij met zijn ervaringen een bron van inspiratie voor anderen. Bron: Erik Dekker

bikebusiness-1

De locatie van het eerste Bike & Business evenement: Levoplant

Al jaren heb ik mijn hart verpand aan het organiseren van de Wielerronde van Honselersdijk. Al sinds 1967 vindt dit eerste criterium van het Westland plaats in het dorp waar ik opgroeide. De afgelopen jaren is het evenement uitgegroeid tot een heuse Honselse Feestweek waar alle 7.500 inwoners van het dorp jaarlijks naar uitkijken!
bikebusiness-2
 
Sponsoren zijn de levensader van een dergelijk evenement. Trots zijn we dan ook op de warme band met de bedrijven in en om ‘ons’ dorp; ruim 200 bedrijven ondersteunen het evenement jaarlijks. Om het contact met onze sponsoren niet te beperken tot die ene week in juni, leek het ons een mooi idee om eens een gezellige én inhoudelijke businessavond te organiseren. Op 30 april was het zo ver: de eerste editie van het ‘Bike & Business Event’.
bikebusiness-3
Ruim 130 bezoekers wisten hun weg te vinden naar het prachtige pand van Levoplant aan de Pouwelslaan. Vanaf het podium tussen de palmbomen en orchideeën, werden zij welkom geheten door de presentator van de avond: John Vingerling. Geen onbekende in de wielerwereld. Als speaker praat hij al sinds jaar en dag wielerwedstrijden op alle niveaus aan elkaar. Van de Zesdaagse in Ahoy’ tot (uiteraard!) de Wielerronde van Honselersdijk.
bikebusiness-4
bikebusiness-5
De eerste spreker van de avond hoefde geen wereldreis te maken om de weg naar Honselersdijk te vinden. Naaldwijker Arthur Zuijderwijk is directeur van mediabedrijf Southfields en produceert TV en online programma’s over sport. Denk hierbij aan de Champions League en het Nederlands Elftal bij het voetbal, maar ook wielerprogramma Tour du Jour. Dat Zuijderwijk een spraakwaterval kan zijn, is algemeen bekend. Maar de reis langs de invloed van (big) data op ons dagelijks leven waarop hij ons in een (ruim) half uur mee nam, doet onze oren nog altijd duizelen. Dat hij die kennis en ervaring ook toepast in samenwerking met Team Lotto Jumbo, maakt de cirkel rond en bracht ons weer terug bij de wielersport.
Westlanders hebben hart voor wielrennen. Tijdens veel van de criteriums, is de strijd tussen de Regiorenners (trimmers) het hoofdprogramma. Dat dit méér dan hobbyisten zijn, bleek wel uit de ploegenpresentaties tijdens het Bike & Business Event. De 4 meest prominente wielerploegen werden aan het publiek gepresenteerd: Onings Pro Cycling TeamTuin en Terras – QuartelArgos – Solar NRG – Van Scheijndel en iPlants – de Wielershop. Ploegleidersauto voor de deur, frisse, nieuwe outfit om de schouders; klaar voor het komende criteriumseizoen. Met de anekdotes die presentator John Vingerling hen wist te ontlokken, kregen de trimmers menig maal de lachers op hun hand.
bikebusiness-7
Hoewel oud-topwielrenner Erik Dekker eigenlijk geen introductie behoeft, zorgde zijn introductievideo met hoogtepunten uit zijn carière toch weer voor kippenvel! Door zijn loopbaan als wielrenner vanuit ondernemersperspectief te presenteren, zorgde hij voor een originele invalshoek. Van de grootste ‘deals’ die hij maakte (4 touretappes, winnaar van de Wereldbeker) tot de grootste ‘verliespost’ (nipt tweede in de Ronde van Vlaanderen). Zijn ‘faillissement’ als wielrenner (afscheid na een zware valpartij), bracht hem via het ploegleiderschap bij de stap om écht ondernemer te worden, net als het grootste deel van zijn publiek. Tegenwoordig inspireert hij anderen middels het geven clinics, presentaties en in zijn boeken. Inspireren deed Dekker zeker tijdens het Bike & Business Event en tijdens de borrel bleek hij ook nog eens een hele gezellige kerel te zijn!
 
Trots konden we terugkijken op de geboorte van een nieuwe traditie: de ‘proloog’ van het nieuwe criteriumseizoen in de vorm van het ‘Bike & Business Event’. Geweldig om te zien wat vrijwilligerswerk mogelijk maakt. Dank aan ieder die een bijdrage leverde aan dit mooie succes! Van gastheer, presentator en sprekers tot wielerploegen, bezoekers en natuurlijk die mooie club vrijwilligers!
 
Tot ziens op 28 juni 2018 tijdens de 55e Wielerronde van Honselersdijk!