03

COLLECTIEVE WATERZUIVERING AWZI

Kwekers voeren afvalwater dat zij niet kunnen recirculeren af in het riool. Een groot deel van het Westlandse afvalwater wordt gezuiverd op de AWZI  Nieuwe Waterweg in Hoek van Holland.

Pot-04

POTPLANTEN LOGISTIEK

In Denemarken zijn arbeidskosten nog hoger dan in Nederland. Niet gek dus dat het Deense PKM bij WPS aanklopte om het verwerkingsproces te automatiseren.

WhatsApp Image 2020-06-04 at 12.11.33

SOLAR CARPET

Met Solar Carpet kunnen kunstgrasvelden tijdelijk en flexibel worden uitgerust met oprolbare zonnepanelen, waardoor deze meervoudig benut worden: als sportveld én zonnepark.

Energiedak-01

ENERGIEDAK

Het Energiedak is een project van Koppert Cress waarmee in de zomer warmte wordt geoogst op het dak van het bedrijfspand om in de winter de kas mee te verwarmen. 

Aqua Thermie 1500 -gewijzigd2

AQUATHERMIE

Met aquathermie wordt warmte gewonnen uit oppervlaktewater, zodat deze, na opslag in een seizoensbuffer, in de winter gebruikt kan worden om de kas te verwarmen. 

Hortiled-03

HORTILED

LED is in opmars. Marktleider Hortilux ontwikkelde een productlijn van drie LED armaturen met elk hun eigen specifieke toepassing: Hortiled. 

Kweecker-01

KWEECKER

Kweecker is de ultieme kweekkas anno nu. Met de Kweecker krijgt het telen van eigen producten een ereplaatsje in de tuin, op het balkon, dakterras of zelfs in de keuken! 

Gearbox_GearVisionInspector2020-web-1030x580 - gewijzigd

GEARBOX INNOVATIONS

Gearbox is een R&D Bureau met groene vingers. Zij bedenken, ontwerpen en maken producten op het gebied van slimme camera’s, sensoren, zelflerende software en robotics. 

OK Plant bewerkt

OK PLANT

OK Plant is een vooruitstrevende kweker van diverse potplanten, zoals phalaenopsis. Binnen het bedrijf leefden diverse ideeën om het proces van orderpicken te verbeteren.

Galaxy bewerkt 6

GALAXY SPORT

GS-NL ontwikkelt, produceert en assembleert elektronische componenten voor belichting in o.a. de glastuinbouw. Tijdens een project kwam een vraag uit China retour.

Waterfilter 1688 bewerkt

TEELTFILTER

Koppert Cress heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en heeft hiervoor eigenzinnige, vernieuwende oplossingen. Het bedrijf wil de impact van haar afvalwater minimaliseren.

Hortus 04

HORTUS ALKMAAR

Hortus Alkmaar is een botanische tuin, gespecialiseerd in geneeskrachtige kruiden. De wens is om een nieuw multifunctioneel hoofdgebouw te ontwikkelen.

Gerbera-01-1

GERBERA LOGISTIEK

WPS is specialist in logistieke systemen voor planten. Bij gerberakweker LG Flowers heeft het bedrijf voor de eerste maal haar expertise toegepast op snijbloemen. 

Cressomatic-04

CRESSOMATIC

Om de innovatieve teelt van cressen onder LED licht ook op locatie mogelijk te maken, ontwikkelden PB Techniek en Koppert Cress de Cressomatic. 

Koppert Cress; Monster, The Netherlands

WARMTE- EN KOUDE OPSLAG

Door gebruik te maken van WKO kan Koppert Cress de energie die in de zomer wordt geoogst, in de winter gebruiken om de kas te verwarmen.

Chimp-01

C.H.I.M.P.

Phenokey ontwikkelt applicaties en sensortechniek op het gebied van phenotyping. Dit zijn voor de buitenstaander vrij abstracte bezigheden. 

Hop-bier

HOPTEELT IN NEDERLAND

Aansluitend bij mijn activiteiten voor streekbier Westlands Goud en de vele projecten in de glastuinbouw, werk ik sinds 2015 aan de teelt van hop in Nederland. 

Koppert Cress; Monster, The Netherlands

MANAGER R&D

Sinds 2010 leidt ik in opdracht van Koppert Cress diverse projecten op het gebied van technische innovatie. Hierin werk ik samen met de R&D afdeling van het bedrijf. 

plaatje2

MANAGER OPERATIONS

Na het leiding geven aan een aantal projecten bij WPS heb ik van oktober 2017 tot januari 2018 leiding gegeven aan het operationele gedeelte van de organisatie. 

WHC-1-400x300

CHAIN CONNECTION

Tijdens de officiële opening van het World Horti Center ontketende zich een Chain Connection. Een wereldbol maakte in een video een ‘reis’. 

Pheno-01

PHENOTYPING UNIT

Met deze mobiele ‘phenotyping unit’ wordt plantkundig onderzoek verricht. De planten staan in de cabine op een draaischijf. Vanaf boven- en zijkant worden foto’s gemaakt. 

Koppert Cress; Monster, The Netherlands

LED TEELT

Naast leverancier van een uniek assortiment micro vegetables, is Koppert Cress één van de meest vooruitstrevende tuinbouwbedrijven ter wereld. 

WG-02

WESTLANDS GOUD

Westlanders lusten graag een biertje. Met twee compagnons heb ik daarom in 2006 het streekbier Westlands Goud op de markt gebracht; een blond speciaalbier. 

TF-03

TRANSFLOORMER

Een goede sportvloer is dé voorwaarde om de gebruikers van een sporthal optimaal van hun sport te laten genieten. Benut de sporthal ook voor feesten en events.