Gearbox_GearVisionInspector2020-web-1030x580

GEARBOX INNOVATIONS

Gearbox is een R&D Bureau met groene vingers. Zij bedenken, ontwerpen en maken producten op het gebied van slimme camera’s en sensoren (Vision oplossingen), zelflerende software en Robotics & automation. Deze producten worden onder meer toegepast in glastuinbouw en veredeling.

Logo_OKPlant-1200x675

OK Plant

OK Plant is een vooruitstrevende kweker van diverse potplanten, zoals phalaenopsis. Binnen het bedrijf leefden diverse ideeën om het proces van orderpicken te verbeteren.

2019-01-05 - BM - DICANS

DICANS

Gakon Horticultural Projects is een internationaal opererend turn-key kassenbouwbedrijf. Met de groeiende legalisatie van cannabis, groeide ook de vraag naar teeltoplossingen voor deze teelt. Hiervoor is DICANS opgericht.

Projecten

HT VERBOOM

HT Verboom ontwikkelt, produceert en installeert interne logistieke systemen voor de glastuinbouw. Het bedrijf is de afgelopen jaren sterk gegroeid en in 2018 verhuisd naar een prachtig bedrijfspand in Wateringen. Door de snelle groei van het bedrijf hadden zij de wens om de projectorganisatie toekomstbestendig te maken.

Pot-04

POTPLANTEN LOGISTIEK

In Denemarken zijn arbeidskosten nog hoger dan in Nederland. Niet gek dus dat het Deense PKM bij WPS aanklopte om het verwerkingsproces te automatiseren.

Hortiled-03

HORTILED

LED is in opmars. Marktleider Hortilux ontwikkelde een productlijn van drie LED armaturen met elk hun eigen specifieke toepassing: Hortiled. 

Kweecker-01

KWEECKER

Kweecker is de ultieme kweekkas anno nu. Met de Kweecker krijgt het telen van eigen producten een ereplaatsje in de tuin, op het balkon, dakterras of zelfs in de keuken! 

Energiedak-01

ENERGIEDAK

Het Energiedak is een project van Koppert Cress waarmee in de zomer warmte wordt geoogst op het dak van het bedrijfspand om in de winter de kas mee te verwarmen. 

Gerbera-01-1

GERBERA LOGISTIEK

WPS is specialist in logistieke systemen voor planten. Bij gerberakweker LG Flowers heeft het bedrijf voor de eerste maal haar expertise toegepast op snijbloemen. 

Cressomatic-04

CRESSOMATIC

Om de innovatieve teelt van cressen onder LED licht ook op locatie mogelijk te maken, ontwikkelden PB Techniek en Koppert Cress de Cressomatic. 

Koppert Cress; Monster, The Netherlands

WARMTE- EN KOUDE OPSLAG

Door gebruik te maken van WKO kan Koppert Cress de energie die in de zomer wordt geoogst, in de winter gebruiken om de kas te verwarmen.

Chimp-01

C.H.I.M.P.

Phenokey ontwikkelt applicaties en sensortechniek op het gebied van phenotyping. Dit zijn voor de buitenstaander vrij abstracte bezigheden. 

Hop-bier

HOPTEELT IN NEDERLAND

Aansluitend bij mijn activiteiten voor streekbier Westlands Goud en de vele projecten in de glastuinbouw, werk ik sinds 2015 aan de teelt van hop in Nederland. 

Koppert Cress; Monster, The Netherlands

MANAGER R&D

Sinds 2010 leidt ik in opdracht van Koppert Cress diverse projecten op het gebied van technische innovatie. Hierin werk ik samen met de R&D afdeling van het bedrijf. 

plaatje2

MANAGER OPERATIONS

Na het leiding geven aan een aantal projecten bij WPS heb ik van oktober 2017 tot januari 2018 leiding gegeven aan het operationele gedeelte van de organisatie. 

WHC-1-400x300

CHAIN CONNECTION

Tijdens de officiële opening van het World Horti Center ontketende zich een Chain Connection. Een wereldbol maakte in een video een ‘reis’. 

Pheno-01

PHENOTYPING UNIT

Met deze mobiele ‘phenotyping unit’ wordt plantkundig onderzoek verricht. De planten staan in de cabine op een draaischijf. Vanaf boven- en zijkant worden foto’s gemaakt. 

Koppert Cress; Monster, The Netherlands

LED TEELT

Naast leverancier van een uniek assortiment micro vegetables, is Koppert Cress één van de meest vooruitstrevende tuinbouwbedrijven ter wereld. 

WG-02

WESTLANDS GOUD

Westlanders lusten graag een biertje. Met twee compagnons heb ik daarom in 2006 het streekbier Westlands Goud op de markt gebracht; een blond speciaalbier. 

TF-03

TRANSFLOORMER

Een goede sportvloer is dé voorwaarde om de gebruikers van een sporthal optimaal van hun sport te laten genieten. Benut de sporthal ook voor feesten en events.