Skip to content

SOLAR CARPET

Klant: TinT / Ministerie VWS 
Rol: Idee – Ontwerp – Realisatie – Proces
Periode: 2018 – heden

SOLAR CARPET

Met de Transfloormer ontwikkelden we bij TinT een slimme manier om sporthallen multifunctioneel te maken door de sportvloer op te rollen of af te dekken. De ontwikkeling van flexibele thin-film zonnepanelen, maakte het mogelijk deze slimme oproltechniek in te zetten om grote oppervlakten tijdelijk in te zetten voor de opwekking van zonne-energie.

Eén van de oppervlakten die zich hier uitstekend voor leent, zijn kunstgrasvelden. Het merendeel van de zonuren worden deze niet gebruikt om te sporten. Toen het Ministerie van VWS op zoek ging naar ideeën om sportaccommodaties te verduurzamen, konden wij perfect aan die vraag voldoen. Zo werden wij één van de vijf trotse winnaars van de ‘Innovation Challenge Energieneutrale Sportaccomodaties’.

Samen met compagnon Luke van Adrichem heb ik de machine van idee, via 3D CAD uitontwikkeld tot werkend prototype. Ook heb ik samen met Arthur Zuijderwijk de markt voor onze oplossing kaart gebracht. Dit alles heeft geresulteerd in een mooie samenwerking met het Zwolse Wattage en is product inmiddels getest op RKVV Westlandia. In de blog \’Tijd voor de uitrol\’ staan de laatste ontwikkelingen.