Skip to content

Geen flauwekul, gewoon mooi spul

‘KETTAN!’ Zo’n heerlijke, Westlandse verbastering van ‘Kijk dan!’, maar ook gewoon een mooi woord voor de niet-Westlander. Al tijden filosofeer ik met mede-ideeënmaker Luke van Adrichem over het bouwen van een webshop voor ‘mooi spul’ onder de naam ‘Kettan”. Spullen waar gebruikers blij van worden en zeker ook spullen waar wij als ontwerpers en makers blij van worden! Sinds enkele weken is het zover: www.kettan.nl is live. Geen flauwekul; gewoon mooi spul!

Zoals altijd ontstaan de beste ideeën uit persoonlijke frustratie. Rond de laatste jaarwisseling begon het balletje te rollen. Luke wilde graag een outdoor-grill aanschaffen voor in zijn eigen tuin. Ideeënmaker als hij is, vond hij bij elk bestaand product wel iets te verbeteren. Luke besloot voor zichzelf de ultieme outdoor-grill te bouwen. Niet alleen een prachtig design uit robuust cortenstaal, maar ook handigheidjes als onzichtbare zwenkwielen, losneembare handgrepen voor bakplaat en grill en handige features als een ‘inklikbare’ side-table en een prachtige bamboe beschermring. Eén winterbarbecue later begonnen gasten en buren te vragen waar ze zo’n ding konden kopen. Hiermee was ‘Bakbeest’ geboren en was de eerste productgroep voor Kettan een feit!

bakbeesten-5_LR

Als neven kennen Luke en ik elkaar al ons hele leven, maar ook zakelijk werken we al lang samen. Als compagnon in Techniek in Tuinbouw (TinT) in de ontwikkeling van de Kweecker en Transfloormer, maar ook in diverse andere innovatieprojecten weten we elkaar steeds vaker te vinden. Het samen ontwerpen én bouwen van de Solar Transfloormer smaakte naar meer. Onze achtergrond als respectievelijk werktuigbouwkundige en industrieel ontwerper geeft een robuuste basis. Die stopt echter niet bij de theorie. Liefde voor het ambacht en een goed uitgeruste werkplaats zorgen ervoor dat we onze ideeën meteen in de praktijk kunnen brengen. Direct van de tekentafel naar de werkbank. Ook bij Kettan lukt het ons op die manier samen te werken.

bakbeesten-41_LR

De eerste bakbeesten staan ondertussen bij tevreden klanten in de tuin en de ‘bakbeesten-familie’ wordt continu aangevuld met afwijkende formaten en accessoires. Ook andere producten worden toegevoegd aan de Kettan webshop. Industriële buitenlampen in staande en (binnenkort) hangende variant? Typisch Kettan! Een stijlvolle, doch robuuste winestand? Zeker Kettan! Het behoeft geen uitleg dat dit niet de laatste noviteiten zullen zijn! Wat die producten verbindt? Het zijn gebruiksvoorwerpen die jouw leven leuker maken! Wij maken producten die tegelijkertijd stoer, robuust én functioneel zijn. Altijd gemaakt uit goed afgewerkte, kwalitatieve materialen. Eyecatchers voor in en om het huis, werkplek of horeca die uitnodigen tot gebruik. Spullen waarover je met recht zegt: Kettan!

Neem eens een kijkje in onze webshop.

Buitenlamp 03