Skip to content

De techniek achter de smaakbommetjes

Bent u benieuwd naar de techniek achter de smaakbommetjes van Koppert Cress? BNR Nieuwsradio wel en heeft een item gemaakt om de luisteraars meer te vertellen over de duurzame technieken bij Koppert Cress. Luistert u mee naar deze auditieve tour?

300 deelnemende kwekers

Na een korte introductie over de smaakbommetjes van Koppert Cress, start ik mijn rondleiding in de technische ruimte. Hier laat ik de warmte- en koude opslag zien, zoals omschreven in mijn blog: “Zonne-energie maar dan anders”.  Na de technische ruimte bewonderen we de koelcel met een robotdrager arm die een tafel pakt met komijn smakende plantjes. Vervolgens lopen wij door de kas, waar ik de stadiums van de planten laat zien met de mooie Ledverlichting. Deze verlichting produceert warmte, deze warmte kan ik de winter goed gebruikt worden. Hoe? In mijn blog “Warmte…uit de sloot” beschrijf ik de techniek.

Duurzaamheid staat bij Koppert Cress centraal. Waarbij BNR Nieuwsradio vraagt; “Wat is voor jullie het moeilijkste te verduurzamen?” Bent u benieuwd naar mijn antwoord en de tour, luister dan het gehele fragment op BNR nieuwsradio vanaf minuut 6.25. 

Koppert Cress; Monster, The Netherlands