Skip to content

Als ik het een cijfer zou moeten geven…

In september 2010 koos ik ervoor niet in te gaan op enkele mooie aanbiedingen van nieuwe werkgevers, maar om ‘voor mezelf te beginnen’. Midden in de crisis en tegen menig (ongevraagd) advies in. Binnen enkele weken wist ik dat dit (beroepshalve) mijn beste beslissing ooit was. Eindelijk had ik mijn werkzame leven écht in eigen hand. 

Ondertussen duurt deze reis dus op de kop af 10 jaar! En het eindstation is nog lang niet in zicht! Als ik dit decennium een cijfer zou moeten geven, dan is het een… 7.817… of een 2017… of  een 560, 15 of toch een 100.000… of juist een 128, 4.500 of 10.000… nee wellicht een 3.000 of 120…?! Je begrijpt het al: saai of standaard was het nooit!  

10 jaar Bart van Meurs Productontwikkeling in 10 memorabele cijfers: 

7.817 km de afstand tussen Amsterdam en Peking de ik aflegde tijdens een indrukwekkende en soms zelfs surrealistische reis op uitnodiging van mijn klant GSNL. Bizar hoogtepunt: een teambuildingsessie met 100 Chinese ‘collega’s’ in een nagebouwd Elzasstadje aan de Chinese kust vol Russische gevelreclame…! 

2020-09-27 - BM - 10 jaar logo breed

2017 was het jaar waarin in Hare Majesteit Koningin Maxima de hand mocht schudden (zie 01:59). Ze bezocht mijn klant Koppert Cress ter gelegenheid van de winst van de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap. En laat duurzame tuinbouwtechniek nu net de kern vormen van mijn werkzaamheden voor Koppert Cress 

560 LEDjes zitten er in de Hortiled Top. Na een periode als werknemer, mocht ik in 2015 terug keren bij Hortilux als interim projectleider. Een complete productlijn van LED armaturen was het resultaat. De Hortiled Top voor ‘toplighting’ in de kas. Hortiled Inter voor ‘interlighting’ tussen het gewas. En de Hortiled Multi voor ‘multilayer cultivation’. 

WKO-03

15% van haar warmtebehoefte haalt Koppert Cress uit… de sloot! Een toepassing die eigenlijk per toeval ontstond. Een niet gebruikte koelinstallatie stelde ons in staat warmte te ‘oogsten’ uit oppervlaktewater; aquathermie dus; als eerste in de glastuinbouw. 

€100.000,- ontwikkelbudget bedroeg de prijs die ik samen met mijn collega’s van TinT won in de ‘Challenge Duurzame Sportaccommodaties’ van het ministerie van VWS. 80% van de zonuren worden kunstgrasvelden niet gebruikt om te sporten. Solar Transfloormer transformeert deze velden in tijdelijke zonneparken door er flexibele zonnepanelen op af te rollen. Het leverde een hele bijzondere ontmoeting op en een project dat klaar is voor grootschalige uitrol. 

WhatsApp Image 2020-06-04 at 12.11.34

128 scènes bedacht ik maar liefst voor de openingsvideo van het World Horti Center. Een wereldbol ging op reis langs de participanten van dit ‘clubhuis van de Nederlandse tuinbouw’. Opnieuw was Koningin Maxima aandachtig toeschouwer toen de video in première ging. 

4.500 m3/hr bedraagt de piekcapaciteit van de collectieve zuivering die Waterzuivering Westland gaat realiseren op AWZI Nieuwe Waterweg. Samen met Glastuinbouw Nederland en het Hoogheemraadschap van Delfland heb ik als projectleider hard gewerkt dit project met meer dan 1.000 hectare kwekers te realiseren. Meer dan 10% vat het Nederlands areaal doet dus mee! 

10.000 stappen per dag was de doelstelling tijdens het eerste experiment dat ik uitvoerde toen ik mijn lichaam ter beschikking stelde aan mijn afdeling als interim R&D manager bij Koppert Cress. De centrale vraag: hoe kunnen we een gezonde levensstijl (en de rol die cressen hierin kunnen spelen) meetbaar maken? 

3.000 planten per uur bedraagt de capaciteit van de ‘Smart Picking’ robot van WPS. Als projectleider had ik de eer deze innovatie tezamen met nog 4 gloednieuwe andere machines te ontwikkelen: de Smart Staff. Menige rit naar Denemarken volgde, waar deze productlijn bij kwekerij PKM ten doop ging. 

manager-knipsel

120 cm is de diameter van het Bakbeest XL; de unieke outdoor grill die ik met Luke van Adrichem ontwikkelde. In onze ‘webshop met een knipoog’ Kettan kunnen we ons ontwerpers-ei kwijt. Geen flauwekul, maar gewoon mooi spul waar we mensen blij mee willen maken. 

Een blik in de agenda leert dat deze nog altijd gevuld is met mooie projecten. Kijkend naar de horizon doemen zelfs een paar echte ‘krenten in de pap’ op! Ik dank alle klanten voor 10 jaar vertrouwen, inspiratie en innovatie. Jullie zijn nog lang niet van mij af!  

 

bakbeesten-5_LR